Аваков зазначив, що потрібно переглянути статус, але не переглядати суть / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що в умовах повномасштабної військової операції Російської Федерації на сході України, необхідно переглянути статус антитерористичної операції, щоб військовим і спецслужбам «не ставилися штучні обмеження».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції.

Міністр нагадав, що термін АТО почали вживати після початку російської агресії в Україні, і «був впроваджений як тодішня реакція на незвичайну ситуацію, що раніше не траплялася в Україні».

Відео дня

Читайте такожНаступного тижня на розгляд Ради можуть подати законопроект про завершення АТО

«Зараз, коли йдеться про повномасштабну військову операцію, це не спеціальна операція Служби безпеки із залученням інших сил, то очевидно, потрібно переглянути статус, але не переглядати суть», - зазначив Аваков.

«Олександр Турчинов (секретар РНБО) виступив з бажанням впорядкувати це питання і вирішити цілий ряд процесуальних взаємин всередині, так, щоб нашим військовим і спецслужбам не ставилися штучні обмеження», - підкреслив міністр.

Разом з тим, він висловив переконання, що «конфлікт на Донбасі вирішуватиметься не на лінії зіткнення, він вирішуватиметься через політичний тиск на агресора і політичне врегулювання».

«Другим темпом, безумовно, йде позиція правоохоронців і військових», - додав він.