Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН прогнозує, що парламент подолає вето Президента на закон "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби і вироби медичного призначення", якщо це питання пройде розгляд у профільному комітеті і буде внесено до сесійної зали.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Верховної Ради України, про це він сказав під час робочої поїздки у Черкаси, відповідаючи на запитання журналістів.

«Маємо визначити, чи країна і люди житимуть для тих, хто займається фармакологічним бізнесом, чи люди житимуть для себе», - зазначив В.ЛИТВИН.

Відео дня

Він наголосив, що тут має бути серйозна зважена розмова.

Керівник парламенту також висловив думку, що в іншому разі держава повинна закуповувати найнеобхідніші ліки за кошти бюджету.

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня ц.р. Верховна Рада України прийняла закон «Про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби та вироби медичного призначення».

Законом передбачено на період фінансової кризи встановити мораторій на підвищення цін на всі види ліків і лікарських препаратів вітчизняного й зарубіжного виробництва до встановлення розміру мінімальної зарплати й пенсій на рівні прожиткового мінімуму і до погашення заборгованості з виплати зарплат, стипендій і грошового забезпечення студентів, курсантів і учнів.

Також законом передбачено, що лікарські препарати вітчизняного виробництва реалізуються за цінами, регульованими державою, лікарські препарати зарубіжного виробництва - за цінами, що склалися станом на 1 липня 2008 року.

13 листопада Президент України Віктор ЮЩЕНКО застосував право вето до закону «Про мораторій на підвищення цін і тарифів на лікарські засоби та вироби медичного призначення».