Голова Верховної Ради, кандидат на пост глави держави Володимир ЛИТВИН заявляє, що із справою загибелі журналіста Георгія Гонгадзе його поєднує лише колишня робота в Адміністрації Президента.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні під час прес-конференції у Львові, відповідаючи на запитання журналістів щодо звинувачень у його причетності до «справи Гонгадзе».

«Моя єдина провина полягає в тому, що я в той час працював в Адміністрації Президента», - наголосив В.ЛИТВИН.

Відео дня

Він також висловив сподівання, що «істина, врешті-решт, буде встановлена, і люди, які це затіяли, будуть за це відповідати».

В.ЛИТВИН також назвав справу Г.Гонгадзе своєрідним «барометром»: «Щойно починає зростати рейтинг, як відразу відбувається черговий викид інформації про причетність до справи Гонгадзе».

Як повідомлялося, в Генпрокуратурі завершено переклад результатів фоноскопічної експертизи плівок екс-майора держохорони Миколи МЕЛЬНИЧЕНКА з англійської на українську мову.

Із компетентних джерел у правоохоронних органах газеті “Сегодня” стало відомо, що експерти підтвердили достовірність голосів Леоніда КУЧМИ, Володимира ЛИТВИНА, Юрія Кравченко, інших відомих в Україні людей, таємно записаних М.МЕЛЬНИЧЕНКОМ.

«Генпрокуратура мовчить, щоб не зробити якогось різкого руху, який буде дуже дорого коштувати і МЕДВЕДЬКО, і його заступнику ГОЛОМШІ, куратору справи Гонгадзе, - цитує видання одного з колишніх заступників генпрокурора. - Але насправді ГПУ визначається, як бути з ЛИТВИНИМ, який не з’являється до керівника слідчої групи Олександра ХАРЧЕНКА. З одного боку, спікер - один із ключових фігурантів справи Гонгадзе, з іншого - особа недоторканна. Його не можна доставити до ХАРЧЕНКА примусово. Але слідство все одно до нього підбирається. І йому краще прийти самому».