Заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ вважає, що Секретаріат Президента України зробить все можливе, щоб не допустити виділення Україні чергового траншу Міжнародного валютного фонду.

Як йдеться у переданому УНІАН коментарі О.ГОЛОБУЦЬКОГО, підґрунтям таких дій є не економічні розрахунки, а політична кон`юнктура.

За словами експерта, команда Президента Віктора ЮЩЕНКА і раніше «робила все можливе», щоб зірвати переговори уряду Юлії ТИМОШЕНКО з МВФ, що простежувалося на всіх стадіях переговорного процесу. «Проте якщо раніше вся справа обмежувалася банальною дискредитацією уряду, то зараз пропрезидентські кадри протидіють переговорам на інституційному рівні», - наголосив експерт.

Відео дня

Все це, на думку О.ГОЛОБУЦЬКОГО, відбувається не тому, що експерти СП керуються чіткими економічними розрахунками, які свідчать про небезпеку кредитної активності уряду для економіки, а через бажання В.ЮЩЕНКА не допустити до влади Ю.ТИМОШЕНКО, блокувавши всі заходи і стратегії уряду, які згодом можуть бути конвертовані в електоральну підтримку Ю.ТИМОШЕНКО на президентських виборах.

Водночас, переконаний А.ГОЛОБУЦЬКИЙ, у разі, якщо уряд все ж зможе одержати черговий транш МВФ, це буде особистою поразкою В.ЮЩЕНКА, яку Президент просто не «може собі дозволити».

«Це дуже хворобливо позначиться не лише на його іміджі, а й на впливовості всередині власної команди», - вважає експерт. При цьому, на його думку, що ближча дата президентських виборів, то більш відчайдушні рішення ухвалюватиме В.ЮЩЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, Президент критикує уряд за залучення значної кількості кредитів. Зокрема, у своєму виступі 12 грудня він нагадав, що тільки у проекті бюджету наступного року уряд пропонував передбачити 22 млрд. грн. на обслуговування відсотків за кредитами. В.ЮЩЕНКО підкреслив, що ці борги доведеться віддавати дітям і онукам.