Ківалов

Як повідомили УНІАН у прес-службі народного депутата Сергія Ківалова (фракція Партії регіонів), у рамках роботи третьої частини чергової сесії ПАРЄ в Страсбурзі відбудуться засідання всіх комітетів ПАРЄ, зокрема Комітету з юридичних питань і прав людини.

«На засіданні Юридичного комітету ПАРЄ мова піде, крім усього іншого, і про структурні недоліки в деяких державах-учасницях щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини. У зв'язку з цим ми розглянемо ситуацію в Болгарії і Росії», - сказав С.Ківалов.

За його словами, передбачається, що під час цієї сесії Юридичний комітет сформулює загальне для всіх країн, що входять до РЄ, поняття «Політичний ув'язнений».

Відео дня

«Це робиться для того, щоб в кожній окремій країні не трактували це поняття по-своєму, і був більш-менш єдиний підхід до проблеми політичних ув'язнених, якщо такі в країнах будуть. Крім того, на порядку денному комітету є питання про проблему політичних ув’язнених в Азербайджані; про права людини в судах у сімейних справах; про ситуацію з правозахисниками в державах-членах Ради Європи», - сказав С.Ківалов.