Члени виборчої комісії. Вибори

На Хмельниччині у 189 окрузі (центр м. Красилів) досі не ввели на сервер ЦВК дані протоколів з результатами голосування на 18 дільницях.

Про це кореспондента УНІАН повідомив член ВО “Свобода” Олександр Симчишин.

За його словами, окружвиборчком свідомо зволікає із введенням цих даних.

Відео дня

Крім того, вчора ОВК №189 відмовила кандидату від Партії регіонів Віталію Олуйку в перерахунку голосів на 12 дільницях округу в місті Нетішин.

“До таких дій ОВК вдається, аби не оголошувати переможцем виборів у цьому окрузі «свободівця» Ігоря Сабія”, - зазначив О.Симчишин.

Він додав, що у роботі окружвиборчкому оголошено перерву до 12.00 2 листопада.

Всього в окрузі № 189 нараховується 293 дільниці.

За даними сайту Центральної виборчої комісії, в окрузі № 189 оброблено 93,85% протоколів: за І.Сабія проголосували 19,56% виборців, за В.Олуйка - 18,40%.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада ОВК № 189 відхилила скарги В.Олуйка, які стосувалися перерахунку голосів на 9 дільницях Нетішина. За даними прес-служби облорганізації ВО “Свобода”, В.Олуйко аргументував свої вимоги тим, що дільниці у Нетішині пізніше за інші здали в окружну комісію протоколи з результатами голосування.

Того ж дня В.Олуйко закликав І.Сабія дочекатися офіційних результатів виборів, які надасть ЦВК. Він закликав представників ВО «Свобода» дочекатися розгляду скарг та діяти у межах законодавства, не допускаючи порушень громадського порядку.