Віце-спікер ВР Микола Томенко розмовляє з лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко. Київ, 8 лютого

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку він висловив сьогодні журналістам після ухвалення Радою Об’єднаної опозиції «Батьківщина» рішення про висунення Ю.Тимошенко кандидатом у президенти.

«Якщо урахувати братські політичні сили, ми маємо реальний потенціал 55%», - сказав М.Томенко.

За його словами, сьогодні необхідно зробити все, аби переконати українську і міжнародну спільноту, що президентські вибори без Ю.Тимошенко це взагалі відсутність президентських виборів в Україні.

Відео дня

Крім того, додав він, необхідно зважено підійти до удосконалення виборчого законодавства, аби уникнути тих помилок, які були допущені під час попередніх президентських виборів.

Крім того, вважає М.Томенко, необхідно переконати й інші опозиційні сили, що саме Ю.Тимошенко є єдиним реальним кандидатом на посаду Президента.

В той же час він зауважив, що якщо в першому турі президентських виборів буде декілька кандидатів від опозиції, то треба мати домовленості щодо підтримки найбільш рейтингового кандидата від опозиції у другому турі. Зокрема, зауважив М.Томенко, необхідно було б підписати угоду, «як себе вести кандидату в президенти під час першого туру, і як – під час другого».