wikimedia.org

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters.

У нараді з-поміж інших взяли участь держсекретар Джон Керрі, який щойно повернувся після зустрічей із російською стороною у Лондоні, а також міністр оборони США Чак Хейгел.

Читайте такожУ Білому домі обіцяють стримувати зазіхання Росії на українські території

Відео дня

Президент США Барак Обама не був присутнім на зустрічі, однак як зазначила речниця Ради нацбезпеки США, його інформували про її перебіг.

Зутріч у Білому домі було скликано після інциденту на Арабатській стрілці, куди висадилися російські військові.

Це примусило деяких американських конгресменів забити на сполох.

"Росія використовує провокаторів для збурення насилля в Україні, щоб створити підстави для вторгнення у Східну Україну", - написав сенатор-республіканець від Флориди Марко Рубіо у себе в Твіттері.

Член палати представників, республіканець із Огайо Майк Тернер, що очолює делегацію США в Парламентській асамблеї НАТО, сказав, що такі дії Росії були спланованим порушенням суверенітету України та "чітко демонструють, що Росія є агресивною державою".

Як відомо, Керрі провів у Лондоні зустріч із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, проте не досягнули прориву у найбільшій суперечці між Сходом та Заходом за останній час.

Один із американських урядовців на правах анонімності повідомив, що Керрі представив Лаврову низку пропозицій, аби заспокоїти Москву та гарантувати безпеку нацменшин в Україні.

Однак переговори зайшли в глухий кут, коли стало зрозуміло, що Лавров не уповноважений Кремлем на обговорення будь-яких пропозицій, що можуть вплинути на ситуацію в Криму до проведення референдуму, зазначив урядовець.

Вашингтон заявив, що буде готовий з понеділка впровадити візові обмеження та замороження активів українських та російських урядовців, якщо референдум призведе до анексії Криму Росією.

У понеділок віце-президент США Джо Байден має намір відвідати союзників по НАТО Польщу та Литву. У Вільнюсі він зустрінеться із президентами трьох Балтійських країн.