У Миколаєві відновлять Леніна / grahamwphillips.com

Про це УНІАН повідомив Володимир Михайлов - директор Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми», до якого пам'ятник Леніну було доставлено після його знесення.

Як повідомили у прес-службі Миколаївської обласної ради, 1 квітня під час оперативної наради виконуючий обов'язки міського голови Юрій Гранатуров повідомив голові Миколаївської обласної ради Тарасу Кременю, що всі необхідні підготовчі роботи з реставрації пам'ятника вже завершені та бригада фахівців із 2 квітня починає реставрацію скульптури.

Оперативна нарада відбувалася в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми», куди для зберігання і відновлення було доставлено пам'ятник Леніну після того, що його знесли 22 лютого на центральній площі Миколаєва.

Відео дня

За даними прес-служби, Кремінь і Гранатуров були єдині в думці: «Яким би чином не змінювалося наше ставлення до тих чи інших історичних подій або фігур, але вандалізму в цивілізованому місті не може бути місця».

Грантуров уточнив, що, за розрахунками міської влади, не пізніше за 15 травня реставратори зможуть повернути пам'ятнику колишній вигляд.

Читайте такожУ Криму та Луганській області повалили пам’ятники Леніну

"Після цього ми винесемо на суд громадськості подальшу долю цього монумента, з'ясуємо, де саме хотіли б бачити його миколаївці. І далі вчинимо згідно з бажанням більшості, адже саме так - шляхом детального вивчення громадської думки щодо важливих для громадян питань - і мають діяти справді демократичні органи місцевого самоврядування», - сказав Гранатуров.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого в Миколаєві на головній площі міста знесли пам'ятник Леніну.

Учасники миколаївського Майдану спонтанно ухвалили рішення про демонтаж пам'ятника Леніну в центрі міста. Впродовж кількох годин тривали сутички між супротивниками знесення пам'ятника і представниками місцевих організацій «Свобода» і «Правий сектор».

Працівники аварійно-рятувального загону «Марс» здійснили кілька спроб, щоб демонтувати пам'ятник, встановлений у жовтні 1957 року, проте це їм не вдалося. Тоді пам'ятник скинули на землю за допомогою тросів, при цьому була відбита голова. З постаменту зняли і напис. Присутні співали Гімн України. Виконуючий обов'язки мера Миколаєва Гранатуров, який прибув на площу, запропонував присутнім не зносити пам'ятник стихійно, а зробити цей цивілізовано, за допомогою комунальних служб. Люди на це погодилися.