REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, посилаючись на офіційні заяви НАТО.

“В організації наголошують, що Росія може використати свої війська під виглядом гуманітарної чи миротворчої місії“, - сказав Лисенко.

Відео дня

Читайте такожМіністр оборони РФ наказав російським миротворцям бути у постійній бойовій готовності

Він зазначив, що в доповіді прес-секретаря НАТО Оана Лунгеску зазначається, що “ми не будемо гадати, що на думці у Росії, але бачимо, що вона робить і це викликає серйозну стурбованість”. За словами Лисенка, Лугнеску додала, що дії Росії спричиняють подальше загострення ситуації та підривають зусилля, спрямовані на пошук дипломатичного вирішення кризи.

На уточнююче запитання, яке стосувалося можливості початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, Лисенко відповів: “Вторгнення, теоретично воно є. Ми аналізуємо всі можливі його сторони. Проте сказати, що для цього робиться, ми не можемо, оскільки це активно використовується розвідкою протилежної сторони”.

Читайте такожАП: введення "миротворців" із РФ на територію України розцінюватиметься як пряма агресія

На запитання, як діятиме українська сторона в разі, якщо вторгнення відбудеться, Лисенко відповів: “Якщо є пряма агресія, то, зрозуміло, буде пряма відповідь”.