Сергій Кирієнко / фото сouncil.gov.ru

Російський опозиційний політик Ілля Пономарьов назвав першого заступника керівника Адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка головним кандидатом на пост президента Росії після відходу Путіна.

"Я не говорив, що Кадиров є явним кандидатом на крісло президента. Я говорив, що цій банді врешті-решт все одно треба домовлятися з Заходом. І ні Кадиров, ні Пригожин, ні д*біл Золотов не зможуть виконати цю саму функцію. Звичайно, Кирієнко є єдиним взагалі в принципі можливим вибором, що не скасовує того факту, що якщо все почне так розсипатися ось лавиноподібно, то кожен з них може вирішити там якось вискочити й зловити рибку в каламутній воді. Але це не план А і, думаю, що у випадку Пригожина, наприклад, навіть не план Б", - сказав Пономарьов.

Екс-депутат Держдуми РФ впевнений, що режим Путіна впаде завдяки армії України.

"Знаєте, ситуація в Росії тільки виглядає монолітно-монолітно. Насправді це все пронизується тріщинами-тріщинами. Кожен новий удар української армії по цьому колосу його розточує, а потім в якийсь момент останній стусан - і він перетвориться просто на пил", - додав Пономарьов.

Розкол у Кремлі: що відомо

Як зазначали аналітики раніше, для Путіна наступник - питання виживання. У Росії можуть пробачити вождю все що завгодно, крім військової поразки. 

Також була інформація, що олігарх Пригожин підриває режим Путіна. За даними російських ЗМІ, Пригожин хоче створити свою політичну силу, яка матиме на меті відродження Російської імперії.