Хорватія та Україна підписали декларацію про підтримку європейської перспективи України / фото ОПУ

Хорватія та Україна підписали декларацію про підтримку європейської перспективи України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції із прем'єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем.

Зеленський подякував Хорватії за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також за участь в установчому саміті "Кримська платформа".

Відео дня

"Сьогодні Україна та Хорватія зробили дуже важливий крок на шляху зміцнення дружби та взаємодії між нашими державами... Підписали сьогодні спільну декларацію щодо підтримки європейської перспективи України", - зазначив президент.

Зеленський уточнив, що Хорватія - це шоста держава Євросоюзу, з якою Україна уклала такий документ.

Читайте такожУ Зеленського пропонують Німеччині підписати двосторонню декларацію про європерспективу УкраїниЯк повідомляв УНІАН, 23 серпня 2021 року у Києві голови делегацій понад 40 країн і міжнародних організацій започаткували "Кримську платформу" з метою припинення російської окупації півострова мирними засобами.

У декларації учасники саміту вирішили "розглянути запровадження подальших політичних, дипломатичних та обмежувальних заходів щодо Російської Федерації, якщо це передбачено правовою системою кожного учасника платформи і згідно з процедурами, коли це необхідно і якщо дії Росії цього вимагатимуть".

Окрім того, засновники "Кримської платформи" вирішили протистояти новим викликам та гібридним загрозам, спричиненим триваючою мілітаризацією Криму, та спільно підтримувати стійкість до цих загроз у контексті зростання загроз для безпеки і стабільності у Чорноморському регіоні.

2 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Росію розпочати обговорювати модальності виведення її військ з Криму і Донбасу.

Вас також можуть зацікавити новини: