Разумков закликав усіх готуватися до виборів / Фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на сьогодні не бачить юридичних механізмів і підстав для перенесення місцевих виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, відповідаючи на питання щодо ймовірності відтермінування проведення місцевих виборів.

"Місцеві вибори передбачені Конституцією. І змінити зараз ці строки, перенести їх якимось чином достатньо важко. Юридичних механізмів і підстав, чому це треба буде зробити, поки що, станом на сьогодні, я не бачу. Будемо сподіватися, що ми не будемо йти за негативним сценарієм, у нас буде все добре і ми спокійно зможемо провести вибори восени цього року", - зазначив голова ВР.

Відео дня

Читайте такожЗакон про референдум: Разумков спрогнозував, коли проект розглянуть у другому читанні

Так, підсумував він, усі, в тому числі, уряд і парламент, повинні до цього готуватися.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня члени фракції "Слуга народу" звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення публічних внутрішньопартійних виборів (праймеріз) перед виборами міського голови Києва та інших міст.

Депутати запропонували визначити професійних кандидатів на посади міських голів, які матимуть реальні шанси перемогти корумпованих міських чиновників на місцевих виборах цієї осені.

20 травня Зеленський запевнив, що праймеріз у партії "Слуга народу" перед виборами мера Києва відбудеться, і він підтримуватиме на цих виборах його переможця.

6 червня президент повідомив, що праймеріз відбудеться у два етапи. За його словами, кандидати мають продемонструвати програму - "що вони збираються робити з Києвом". На другому етапі партія вивчить результати соціологічних досліджень і обере кандидатуру, яка матиме більше шансів на перемогу на виборах мера Києва.

9 червня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що у праймеріз партії "Слуга народу" на виборах міського голови Києва братимуть участь народні депутати Микола Тищенко, Олександр Дубінський та Олександр Качура.

Чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів мають відбутися 25 жовтня.