Готуємо смачні нагетси вдома - простий рецепт / depositphotos.com

Складно уявити, що сьогодні ще знайдеться людина, яка не пробувала нагетси в Макдональдсі. Але ж цю дуже смачну, хоча й не дуже корисну їжу можна досить легко зробити і в себе вдома. Пропонуємо рецепт, за яким курячі нагетси вийдуть навіть з першого разу.

Як приготувати нагетси - простий рецепт

Для приготування нам знадобиться:

  • Філе куряче - 600 г.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Яйця - 5 шт.
  • Сухарі панірувальні - 200 г.
  • Олія рослинна - 0,5 л.
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком.

На 4 порції беремо 2 середніх курячих філе, ретельно промиваємо їх у холодній воді та обрізаємо можливі залишки кісточок, плівок або жиру. Гострим ножем поперек волокон нарізаємо м'ясо слайсами завтовшки не більш як 1 см. Слайси можна нарізати трохи навскоси з обох боків по черзі, аби шматочки були максимально однакового розміру.

Відео дня

Яйця збиваємо вінчиком з сіллю та меленим перцем. Нарізані слайси обвалюємо в борошні, потім у збитому яйці, після чого обвалюємо в панірувальних сухарях середнього помелу. Викладаємо нагетси на тацю або дошку і відправляємо на 30-40 хвилин у морозильну камеру. Заготовки краще заморозити, щоб під час приготування з них не обсипалося панірування.

Як смажити нагетси - корисні поради

У глибоку сковороду або сотейник наливаємо рослинну рафіновану олію. Обережно: нерафінована олія під час смаження дає непотрібну нам піну. Розігріваємо до кипіння та шумівкою опускаємо нагетси в олію. Кипляча олія повинна повністю покривати шматочки м'яса. Радимо скористатися шумівкою, щоб не обпектися гарячими бризками, та опускати заготовки поступово, не поспішаючи. Смажимо нагетси близько 5 хвилин - до золотистого кольору, і виймаємо, щоб не пересушити.

Готовий продукт рекомендуємо викласти на паперові кухонні рушники, вони вберуть надлишки олії. Для цього достатньо декількох хвилин - довго тримати не варто, щоб папір не прилип до продукту. Під час подачі можна прикрасити блюдо зеленню, листям салату, фігурно вирізаними або просто нарізаними шматочками овочів. Насолоджуємося власноруч приготованим шедевром, опускаючи нагетси в улюблений соус!

Раніше УНІАН розповідав, як зробити смачний соус для шаурми з часником, який також чудово смакуватиме з нагетсами.

Вас також можуть зацікавити новини: