Як зробити соус для шаурми - прості рецепти / фото depositphotos.com

Приготувати соус для шаурми, як в ларьку, зовсім нескладно. Ця смачна страва з м'яса і овочів, що прийшла до нас з кухні Близького Сходу, допоможе вам легко урізноманітнити звичне домашнє меню.

Раніше УНІАН розповідав про те, що дуже смачна домашня шаурма готується дуже легко, вам точно сподобаються два простих рецепти!

Смачний соус для шаурми з часником - інгредієнти та пропорції

На дві порції шаурми ми беремо:

Відео дня
  • Сметани - 100 г.
  • Майонезу - 100 г.
  • Часнику - 3-4 зубчики.
  • Цукру, солі, чорного меленого перцю - по щіпці, за смаком.
  • Зелені петрушки подрібненої - 1 ст. л.

Змішуємо сметану з майонезом. Жирність цих продуктів не має значення, вибирайте такі, що для вас звичні. У процесі змішування додаємо за смаком сіль, цукор і чорний мелений перець. Часник потрібно або дрібно-дрібно нарізати і почавити площиною леза, або пропустити через спеціальний прес для часнику, або потовкти в кухонній ступці. Подрібнений часник додаємо до майонезу та сметани. Петрушку також нарізаємо дрібно-дрібно і додаємо в соус.

Отриману суміш потрібно ретельно збити вінчиком до однорідної маси і прибрати в холодильник на 15-20 хвилин. Наші добавки встигнуть наситити основу соусу, і при цьому він не розпливеться.

Готовим соусом змащуємо лаваш і вкладаємо на нього складові інгредієнти вашої страви. А безпосередньо перед подачею додаємо соус на самий верх шаурми. Якщо залишається ще - подаємо його в піалі та додаємо в шаурму ложкою в процесі поїдання. Як показала практика, такого соусу багато не буває!

Турецький соус для шаурми в домашніх умовах з аджикою

Для приготування вам знадобиться:

  • Майонез - 100 г.
  • Сметана - 100 г.
  • Волоські горіхи - 0,5-1,5 ч.л, за смаком.
  • Часник - 2-3 зубчики.
  • Зелень кінзи подрібнена - 2 ст. л.
  • Аджика - 75 г.
  • Спеція хмелі-сунелі - 1-3 ч.л. без гірки, за смаком.
  • Сіль - за смаком.

З'єднуємо майонез і сметану, додаємо подрібнені волоські горіхи та часник, а також дрібно нарізану зелень. Збиваємо кілька хвилин і вводимо в суміш аджику та спеції. Ретельно перемішуємо й даємо настоятися півгодини-годину. Пікантний соус для шаурми готовий, смачного!