Найсмачніше тісто для пончиків / колаж УНІАН, фото pixabay

Ароматні домашні пончики виходять настільки смачними, що навіть на дієті неможливо втриматися. Тісто готується дуже просто і виходить з першого разу. Готові вироби можна покрити глазур'ю або начинити джемом - усе обмежується лише вашою фантазією.

Ми назвали два способи приготувати пончики - рецепт із дріжджами та з сиром. Кожен із них смачний по-своєму. Але обидва різновиди дуже просто готуються.

Сирні пончики - рецепт як у дитинстві

Дріжджове тісто на пампухи м'яке та податливе, з нього дуже зручно ліпити "бублики". Воно швидко замішується і не липне до рук. Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 20 штук.

Відео дня

Інгредієнти:

  • борошно - 450 г;
  • молоко - 250 г;
  • сухі дріжджі - 1 стол. л.;
  • цукор - 3 стол. л.;
  • сіль - щіпка;
  • ванілін - дрібка;
  • соняшникова олія - 3 стол. л. для тіста + 400 мл для смаження;
  • цукрова пудра - 25 г.

Молоко підігрійте до кімнатної температури. Змішайте з дріжджами та цукром. Залиште в теплому місці на 10 хвилин для активації.

Борошно просійте через сито. Вмішайте в опару. Додайте також ванілін, сіль та олію. Замішуйте тісто, поки воно не стане щільним і не липким - на це піде приблизно 10 хвилин. Залиште на 1 годину в теплі, щоб воно піднялося в 2 рази.

Розімніть тісто руками і сформуйте приплюснуті пончики на дріжджах із діркою посередині. Розігрійте в сковорідці 400 мл олії та обсмажте вироби у фритюрі по 2-3 хвилини. Потім викладіть на паперові рушники, щоб увібрати зайвий жир. Після охолодження посипте десерт цукровою пудрою.

Якщо готуєте пампушки з начинкою, то зробіть один прокол збоку і начиніть вироби за допомогою кондитерського мішка або шприца.

Пончики рецепт простий / фото pixabay.com

Швидкі сирні пончики

Сир рекомендується брати домашній і жирний. Ці хрусткі ласощі смачні самі по собі, без начинки.

Інгредієнти:

  • жирний сир - 200 г;
  • борошно - 200 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • цукор - 4 стол. л.;
  • сода - 0.5 чайн. л.;
  • ванілін - щіпка;
  • сіль - щіпка;
  • олія для фритюру - 300 мл;
  • цукрова пудра для прикрашання.

У мисці збийте яйце з цукром, сіллю і ваніліном до однорідності. Додайте сир і ще раз перемішайте. Потім всипте просіяне через сито борошно і розпушіть. Замісіть густе й однорідне тісто, з якого скачайте кульки.

У сковороді всип'ятіть олію для фритюру й обсмажуйте пончики по 2 хвилини. Під час смаження кульки збільшаться в розмірах, тож залиште між ними вільний простір. Потім викладіть на папір, щоб прибрати зайвий жир.

Готові остиглі пампушки з сиру посипте цукровою пудрою та подавайте до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: