Цвітна капуста / Фото milkalliance.com.ua

Цвітна капуста відома не тільки як надійний гарнір, але і як краще блюдо серед низьковуглеводних. Це поширена овочева культура, один з культурних сортів виду капуста городня. УНІАН зібрав для вас найкращі рецепти - від цвітної капусти в клярі до цвітної капусти по-корейськи.

Цвітна капуста в клярі / фото russianfood.com

Цвітна капуста в клярі

Інгредієнти

  • Капуста кольорова - 1 кг
  • Борошно - 150 г
  • Сметана - 1 стакан
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Сода - на кінчику ножа (за смаком)
  • Сіль - 1 ч. ложка (за смаком)
  • Цукор - 0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Рецепт

    Відео дня

Цвітну капусту вимити, розділити на суцвіття.

Закип'ятити чайник. Підготовлені суцвіття викласти в каструлю, залити окропом. Посолити (1 ч. ложка солі). Відварити 5 хвилин на середньому вогні.

Кляр для цвітної капусти: збити яйця.

Далі додати в них по черзі сметану і борошно, потім соду, сіль і цукор за смаком. Кляр розмішати до однорідної маси.

Вмочати капусту в попередньо підготовлене тісто.

Розігріти сковороду, викласти вершкове масло. Підготовлену цвітну капусту в клярі викласти і смажити на сковороді в розігрітому маслі на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини.

Цвітна капуста рецепти / Кухарчук. ру

Котлети з цвітної капусти

Інгредієнти

  • Пластівці вівсяні (ТМ Містраль) — 0,5 скл.
  • Капуста цвітна — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно — 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні / Паніровка — 0,5 скл.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний (мелений) — за смаком
  • Олія (для обсмажування)

Рецепт

Цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді 5 хвилин. Злити воду, капусту злегка остудити. Потім необхідно залити вівсяні пластівці окропом і дати настоятися 10 хвилин, щоб вони набубнявіли. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Капусту дрібно нарізати.

Зробити фарш: з'єднати нарізану капусту, цибулю. Додати вівсяні пластівці, борошно, посолити, поперчити. Все добре перемішати. При необхідності можна додати ще борошна.

Формуємо вологими руками котлетки, обвалюємо у панірувальних сухарях і обсмажуємо в маслі з двох сторін. Для більш дієтичного варіанту можна запекти котлетки в силіконових формочках в духовці.

Цвітна капуста по корейськи / фото 1000.menu

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти

  • Цвітна капуста - 700 гр
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 5 зубч.
  • Вода - 1 л
  • Столовий оцет - 1 скл.
  • Сіль - 2 стол.л.
  • Цукор - 1 скл.
  • Рослинна олія - 50 мл
  • Лавровий лист - за смаком
  • Мелений коріандр - за смаком
  • Паприка - за смаком
  • Перець - за смаком

Рецепт

Свіжу цвітну капусту вимочити в холодній солоній воді хвилин 10. Промити, розібрати на суцвіття. Бланшувати в киплячій воді 1 - 2 хвилини. Відкинути на друшляк. Воду не солити.

Моркву натерти на тертці для корейської моркви або як вам подобається. Часник нарізати досить великими пластинами. /Хто любить погостріше, можна часнику збільшити.

Готуємо маринад: в 1 літр киплячої води додати сіль, цукор, рослинну олію і оцет - дати покипіти 5 хвилин. Бланшировану і відціджену капусту залити гарячим маринадом і дати повністю охолонути. У практично охолоджений маринад додати часник, натерту моркву і спеції заявлені в рецепті /або готову приправу для корейської моркви. Спецій треба взяти близько 2 ч.л. Готовий маринад з капустою залишити в прохолодному місці на 6 годин.

Цвітна капуста користь / lifehacker.ru

Цвітна капуста в духовці з паприкою, корицею і куркумою

Інгредієнти

  • 1 качан цвітної капусти;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • ½ Чайної ложки солі;
  • ½ Чайної ложки меленого чорного перцю;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • ¼ Чайної ложки куркуми;
  • ⅛ Чайної ложки меленої кориці.

Рецепт

Капусту розберіть на суцвіття. У сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Зніміть з вогню і з'єднайте з цукром, сіллю, перцем, паприкою, куркумою і корицею. Перемішуйте, поки пісок повністю не розчиниться. Додайте цвітну капусту і перемішуйте до тих пір, поки вона не буде покрита сумішшю рівномірно. Викладіть на деко. Запікайте приблизно 25 хвилин при температурі 200 °С.