Принадність тертого пирога полягає в простоті його приготування - для базового рецепта вистачить чотирьох інгредієнтів, які є на будь-якій кухні. Цей рецепт вимагає ще кількох компонентів, але все одно залишається дуже простим. Записуйте, як зробити тертий пиріг - рецепт у матеріалі.
Ароматний тертий пиріг - рецепт класичний із варенням
Інгредієнти:
- 200 грамів вершкового масла;
- 3 склянки борошна;
- 1 склянка цукру;
- 2 яйця;
- сіль і сода - на кінчику чайної ложки;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- варення - за смаком.
Цукор, яйця, соду, сіль і ванільний цукор змішати виделкою в одній ємності. Вершкове масло кімнатної температури перекласти до перерахованих вище інгредієнтів, розім'яти виделкою, потім збити всю масу міксером. Поступово засипаючи борошно, перемішувати інгредієнти виделкою до однорідності. Розділити отримане тісто на 2 частини - 1\3 і 2\3 від загальної маси. Ту, що менша, прибрати в морозилку на 1 годину (часу може знадобитися менше або більше залежно від потужності морозилки).
Взяти форму для випікання або деко, застелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Розкачати решту тіста рівномірно по площині. Зверху викласти варення. Дочекатися, поки перша частина тіста замерзне, дістати її і натерти на тертці поверх заготовленого шару пирога. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Остудити тертий пиріг із варенням у духовці повністю, подавати, посипавши цукровою пудрою (за бажанням).
Так само точно, нічого в рецепті не змінюючи, можна зробити тертий пиріг із яблуками, тільки замість варення для начинки використовувати відповідні фрукти. Їхній сорт і кількість підбирайте на свій розсуд.