Як ми готуємо окрошку? Нарізаємо салат олів'є і заправляємо квасом. Виходить, безперечно, смачно, але не дуже корисно і калорійно. Але якщо класичний рецепт окрошки трохи змінити, то можна прибрати частину калорій. Смак при цьому анітрохи не постраждає - вийде навіть краще.
Як приготувати корисну окрошку - що і чим замінити
Щоб скоротити кількість калорій:
- Замість ковбаси або шинки візьміть варену індичку або телятину.
Дієтологи не радять брати курку, якщо вона не домашня - якість магазинної залишає бажати кращого.
- Замість квасу - сироватку, айран або нежирний кефір.
Квас викликає бродіння в шлунку, а в поєднанні з іншими продуктами може стати причиною здуття живота.
- Замість картоплі - відварену селеру.
Ніколи не пробували? Виходить дуже цікавий смак. "Боїтеся" селери, не питання - залиште картоплю, але обов'язково зваріть її "в мундирі" або запечіть.
- Яйця - і білок, і жовток.
У жовтку, всупереч поширеній думці, немає ніякого холестерину.
- Овочів і зелені кладіть побільше, солі - поменше.
Замість звичайної солі краще взяти морську.
Дієтична окрошка - рецепт на айрані
Інгредієнти:
- корінь селери - 300 г;
- яйця - 2 шт.;
- м'ясо відварене (індичка або телятина) - 400 г;
- огірок - 3 шт.;
- редис - 6 шт.;
- зелена цибуля - за смаком;
- петрушка - за смаком;
- кріп - за смаком;
- сіль - за смаком;
- айран (сироватка, нежирний кефір) - 1 л.
Наріжте і відваріть селеру. Відваріть, почистіть і наріжте кубиками яйця. Огірки і редис наріжте тонкою соломкою, м'ясо - середніми кубиками, зелень подрібніть. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і заправте айраном. Поставте окрошку в холодильник, щоб вона охолола.
Раніше ми розповідали, яка окрошка виходить найсмачнішою - 7 секретів ідеальної страви.