
Окрошка - унікальний суп, який дуже дивує незнайомих з цією стравою іноземців. Готується ця страва з усього, що є в холодильнику влітку. УНІАН зібрав три різні рецепти окрошки для шанувальників цієї страви.
Окрошка на кефірі
- Кефір - 1 л.
- Вода - 2 л.
- Картопля - 4 шт.
- Ковбаса варена - 500 г.
- Яйця - 4 шт.
- Редис - 150 г.
- Огірки - 2 шт.
- Петрушка і кріп - пучок.
- Гірчиця - 1-2 ст. ложки
- Сіль, оцет - за смаком.
Яйця і картоплю відварити до готовності і остудити. Картоплю, яйця, ковбасу, редиску і огірки нарізати кубиками. Порубати ножем зелень. Ретельно і акуратно змішати всі інгредієнти. Залити окрошку водою і кефіром, за бажанням додати гірчицю і оцет. Посолити. Залишити окрошку в холодильнику на 2 години перед подачею.

Окрошка з куркою на квасі
- Квас хлібний - 1 л.
- Сметана - 2-3 ст. л.
- Куряче філе - 200 г.
- Свіжий огірок - 1 шт.
- Редис - 5-6 шт.
- Кріп, петрушка зелена цибуля - пучок
- Сіль за смаком.
Куряче філе і яйця відварити і остудити, курку і яєчні білки нарізати кубиком. Нарізати великим кубиком огірки і дрібним редиску. Дрібно порубати ножем зелень. Жовтки розтерти з зеленню і сіллю. Змішати всі інгредієнти, додати квас і поставити в холодильник на 2 години. Сметану додати перед самою подачею.
Окрошка на мінералці з яловичиною
- Яловичина - 700 г.
- Картопля - 3-4 шт.
- Яйця - 3-4 шт.
- Огірок - 4 шт.
- Редис - 500 г.
- Кефір - 1 л.
- Мінеральна вода-1 л
- Зелень, зелена цибуля за смаком.
Відварити до готовності картоплю і яйця, очистити. Яловичину відварити на маленькому вогні, знімаючи піну. Нарізати кубиком яйця, картоплю, яловичину, огірки, редис. Подрібнити зелень. Все перемішати, заправити сіллю і перцем. Залити кефіром і мінералкою, і поставити в холодильник.