Рецепт смачного супу з кропиви / depositphotos.com

Кропива містить величезну кількість корисних речовин - дієтологи кажуть, що аскорбінової кислоти в ній більше, ніж в ягодах чорної смородини. Крім того, в складі рослини є вітаміни В і А, а значить, регулярно вживаючи кропиву, ви можете поліпшити обмін речовин, стан шкіри, налагодити зір і посилити імунітет. 

УНІАН з'ясував, коли можна використовувати кропиву для супу і як варити першу страву, щоб було смачно.

ВАЖЛИВО: якщо вам треба приготувати суп з кропиви з м'ясом, то краще збирати рослину для нього з травня по липень, при цьому, зривати не весь кущ, а тільки його верхівку. Саме там концентрація корисних речовин найвища.

Відео дня

Суп з кропиви класичний з куркою

Для приготування вам знадобиться:

  • дві курячі ніжки;
  • пучок кропиви;
  • три картоплини;
  • одна цибуля;
  • одна морквина;
  • три варені яйця;
  • пучок кропу;
  • сіль.

Збираючись готувати суп з кропиви з куркою, не забудьте зварити бульйон. Для цього викладіть гомілки в каструлю, залийте водою і поставте на повільний вогонь. В цей же час надіньте рукавички, кропиву ретельно промийте, щоб прибрати пісок, бруд і комах. Перемістіть її в глибоку тарілку і обдайте окропом, залишивши рослину в гарячій рідині на 2-5 хвилин. Така нехитра процедура допоможе прибрати печіння і гіркоту з кропиви.

Після закінчення цього часу окріп злийте, відіжміть рослину руками, позбавляючи її від зайвої рідини, і дрібно наріжте. Так само вчиніть з кропом. Шумівкою зніміть з бульйону зайву пінку, зменшіть вогонь і варіть бульйон 30-40 хвилин під кришкою. Цибулю, картоплю і моркву почистіть, наріжте кубиком відповідного розміру. Відварені яйця також подрібніть.

Коли бульйон звариться, додайте в нього картоплю, а через дві хвилини моркву і цибулю, потім накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Наступним кроком додайте яйця, дочекайтеся закипання, викладіть в каструлю зелень, знову дочекайтеся закипання і вимкніть вогонь. Накрийте кришкою, дайте страві настоятися 10 хвилин, а потім подавайте суп з кропиви з яйцем на стіл.

Вас також можуть зацікавити новини: