Здобна м'яка паска - обов'язкова страва до Великодня. В останні дні перед святом господині щосили працюють над святковим столом і здобою. Якщо у вас виникли складнощі зі звичним дріжджовим пасхальним тістом або не вистачає часу - скористайтеся спрощеним рецептом. Ця випічка вийде такою ж апетитною і ароматною, як і звичайні паски.
Простий рецепт Великодня
- Борошно - 400 г.
- Вершкове масло - 300 г.
- Цукор - 250 г.
- Молоко - 200 г.
- Яйця - 4 шт.
- Родзинки - 150 г.
- Лимонна цедра - 1 ч. л.
- Розпушувач - 7 г.
- Сіль - 0.5 г.
- Ванілін - 2 г.
Читайте такожІталійська паска панеттоне: як приготувати повітряний святковий десертПродукти для паски заздалегідь дістати з холодильника і нагріти до кімнатної температури. Цукор з м'яким маслом збити блендером до пишної світлої маси. Продовжуючи збивати, по одному вмішати в тісто яйця. Цедру лимона натерти на тертці. Додати до масляної суміші цедру і ванілін, влити тепле молоко і перемішати.
Борошно з'єднати з сіллю і розпушувачем. Просіяти два рази. Вмішати борошно в тісто. Родзинки залити окропом на кілька хвилин, обсушити і обваляти в борошні. Додати родзинки в тісто і перемішати. У форми для паски викласти тісто на 3/4 об'єму. Якщо форма металева, то попередньо змастити маслом. Залиште паски на 20 хвилин, щоб вони піднялися. Випікати 75 хвилин при температурі 160 градусів.
Читайте також інші рецепти: