Ілюстрація \ REUTERS

Керівництво NASA оголосило про припинення роботи двох своїх центрів через пандемію коронавірусу COVID-19.

Читайте такожІнженери NASA креативним способом полагодили апарат на Марсі: наказали йому вдарити себе лопатою (відео)

Директор NASA Джим Брайденстайн сказав, що вся робота в Космічному центрі імені Джона Стенніса (штат Міссісіпі), де велися розробки, і в складальному центрі Мічуд (штат Луїзіана), буде припинена з п'ятниці, передає kommersant. Вони займаються розробкою та складанням так званої Space Launch System - надважкої ракети-носія для пілотованих запусків, а також створенням космічного корабля «Оріон».

Відео дня

На обох об'єктах після припинення роботи залишиться лише мінімальна кількість співробітників, що відповідають за безпеку і підтримання критично важливої інфраструктури. Серед співробітників центру імені Стенніса був зафіксований один випадок зараження COVID-19, випадків зараження працівників складального центру Мічуд немає, але кількість заражених в Новому Орлеані, де він розташований, зростає. Брайденстайн заявив, що розробки, які можуть вестися віддалено, продовжаться, але складанняі випробування ракет найближчим часом проводитися не будуть.

Припинення роботи цих центрів може призвести до того, що висадка на Місяць, запланована на 2024 рік, а також масштабна програма NASA з висадки на Марс будуть здійснені в більш пізні терміни. «Ми розуміємо, що це вплине на місії NASA, але оскільки наші команди працюють над аналізом повної картини того, що відбувається і зниженням ризиків, ми розуміємо, що наш головний пріоритет - здоров'я та безпека співробітників NASA», - заявив Брайденстайн.