REUTERS

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на 4pda.

При цьому фахівці шукали специфічні шкідливі програми, наприклад, DressCode, яка приховує небезпечний код.

Читайте такожGoogle відкрив доступ до технології машинного навчання для всіх бажаючих

Відео дня

Цей код активує скачування вірусу з мережі вже після установки програми на смартфон. Так зловмисники отримують доступ до всієї інформації, яка зберігається на пристрої. Крім того, аналітики приділили особливу увагу моду Grand Theft Auto V для гри Minecraft: Pocket Edition, який був викачаний більше 500 тисяч разів. Після завантаження та установки мод підключався до сервера зловмисників. Завдяки цьому шахраї могли віддалено підключатися до смартфону і перетворювати його в точку доступу для віддалених атак на безпровідні мережі і пристрої.

Читайте такожGoogle на початку жовтня презентує новий продукт

Варто зазначити, що фахівці Google підтвердили розслідування цього епізоду і швидке видалення подібних об'єктів Google Play. Всього ж, на думку експертів TrendLabs, в Google Play може міститися більше трьох тисяч вірусних програм.

Хакери знайшли спосіб обходити радар-антивірус, вбудований в магазин, і, незважаючи на всі зусилля Google, продовжують завантажувати шкідливі програми. Раніше повідомлялося про те, що Google незабаром зможе визначити місце, в якому була зроблена та чи інша фотографія. Для цього співробітники компанії створили нейронну мережу, що отримала назву PlaNet, в базу даних якої було завантажено більше 90 мільйонів знімків із зазначенням місць, в яких вони були зняті.