В Україні будуть безкоштовно поширювати україномовний научпоп для підлітків

Благодійний фонд «Я майбутнє України» та IT-компанія Lucky Labs презентували проект ЛакіБукса з видання і поширення україномовної науково-пізнавальної книги для підлітків.

Відео дня

Проект ЛакіБукс був презентований на «Книжковому Арсеналі» 19 травня. Проект має на меті «інтелектуальну українізацію», тобто створення україномовної книги, яка заповнить порожнечу на національному ринку науково-популярної літератури для підлітків.

«Ми з'ясували, що сьогодні в Україні видавати науково-популярну літературу непросто, - розповідає Марта Левченко, керівник благодійного фонду «Я майбутнє України». - Видавництва не можуть працювати в збиток, а хороша, яскрава книга досить дорога у виробництві. Хороша література не всім батькам по кишені. Тому ми вирішили допомогти появі таких книг власними зусиллями».

В Україні будуть безкоштовно поширювати україномовний научпоп для підлітків

Антон Іванов, керівник проектів компанії Лаки Labs, зазначив: «Ми хочемо допомагати появі українських "Ілонів Масків". ЛакіБукс - це не енциклопедична література, а сучасні книги наукового змісту і прикладного напрямку. Зміст буде цікавим і нестандартним, доступним і без зайвих моралей, з яскравою інфографікою та інтерактивом. І все це - на українській мові».

Член Ради експертів проекту, знаменитий музикант Олег Скрипка, вважає: «Слава Богу, сьогодні можна точно сказати, що у нас бум дитячої літератури. Є певні видавництва, які зробили дуже багато, і вже протягом десятків років роблять. У мене двоє хлопців, вони цікавляться всілякими новинками. Наш будинок забитий дитячими книгами високої якості, в тому числі одними з кращих в світі. Я хочу, щоб наш проект теж був найкращим в світі, щоб ми задавали тон в світі підліткової літератури. І, можливо, наші видання спонукають до винаходів, які вирішать багато проблем: забруднення, здоров'я тощо. І назва класна: «lucky books» - це щаслива книга. Тому все буде класно!».

В Україні будуть безкоштовно поширювати україномовний научпоп для підлітків

Під час презентації ЛакіБукса проанонсували першу книгу, яка вийде в рамках проекту - від майстра дитячого нон-фікшена Дмитра Кузьменка, відомого як Кузько Кузякин ( «Біла трішки чорно-пречорна книжка», «Зубасті завдання» і ін.). Книга нестандартно розповідає про математику в повсякденному житті, і вийде у видавництві «Темпора» восени.