Китай може "анексувати" частину місяця / фото ua.depositphotos.com

Китай у найближчі роки може заснувати власну базу на Місяці і захопити найбільш перспективні родовища з ресурсами. Про це заявив голова Національного аерокосмічного агентства США (NASA) Білл Нельсон в інтерв'ю The Politico.

"Ми беремо участь у космічній гонці. Нам краще стежити за тим, щоб вони не захопили місця на місяці під виглядом наукових досліджень. І не виключено, що пізніше вони скажуть: "Тримайтеся подалі, ми тут, це наша територія", — заявив Нельсон.

На підтвердження своїх слів він навів приклад діяльності КНР в Південно-Китайському морі, де китайська армія облаштувала кілька військових баз на спірних Островах Спратлі.

Відео дня

Голова NASA підкреслив, що перегони до Місяця між США і Китаєм стають все жорсткішими, а переможець може визначитися вже в найближчі два роки. 

"За останнє десятиліття Китай досяг величезних успіхів і здобутків. Це також правда, що дата їхньої висадки на Місяць стає все ближче і ближче", – попередив Нельсон.

Космічна програма Китаю

Китай вкладає багато ресурсів в програми освоєння космосу, прагнучи посісти лідерство в цій сфері. Вже зараз у Китаю є власна космічна станція "Тяньгун", де на постійній основі ведуться наукові дослідження.

Китай постійно вдосконалює свої космічні технології, в тому числі оновлює ракети для виходу в космос.

До кінця поточного десятиліття Пекін має намір розгорнути в космосі цілу електростанцію, що стане важливим кроком на шляху освоєння космосу.

Вас також можуть зацікавити новини: