REUTERS

Троє українських полонених, захоплених росіянами у районі Керченської протоки, заарештовані до 25 січня.

Читайте такожЗ'явилися фото російських військових, які напали на українські кораблі поблизу Керченської протоки

Про це повідомляють "Грани.ру" у своєму Twitter. "Цікаво, що арешти українським морякам оформляли зрадники: Віктор Можелянський, Андрій Долгополов і Михайло Білоусов. Усі вони, порушивши присягу судді, після анексії Криму перейшли на службу окупантів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що в Сімферополі суд окупантів заарештував двох захоплених в районі Керченської протоки українських моряків - членів екіпажу буксира "Яни Капу" Віктора Варемеза, а також Сергія Цибізова.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь.

У командуванні ВМС наголосили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано російську сторону відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Російський прикордонний корабель «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого його було зруйновано. Крім того, при виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку. Шість українських військовослужбовців поранені, решта членів екіпажів потрапили в полон.

За різними даними, загалом у полон було захоплено 23 чи 24 українських військовослужбовців.

Завтра, 28 листопада, так званий «суд» в окупованому Криму обере запобіжний захід взятому в полон командиру українського буксира «Яни Капу» Олегу Мельничуку.