Міноборони усуває перешкоди для активної та повноцінної участі жінок у діяльності війська / фото УНІАН

З вересня цього року дівчата матимуть можливість навчатися у військових ліцеях.

Як інформує прес-служба Міністерства оборони, про це під час брифінгу повідомила головний спеціаліст Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Любов Гуменюк.

За її словами, відповідний проект наказу Міністерства оборони вже розроблено.

Відео дня

Гуменюк наголосила, що міністерство усуває перешкоди для активної та повноцінної участі жінок у діяльності війська, що сприятиме формуванню гендерно збалансованих Збройних сил України.

Читайте також«Казкові казарми»: хто з чиновників у погонах краде на зведенні житла для військових

Вона повідомила, що також скасовуються обмеження щодо прийому осіб жіночої статі на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти. "Чисельність жінок, які навчаються у військових вишах та навчальних підрозділах, складає 8% від загальної чисельності зарахованих на навчання", - зазначила вона.

Також вона розповіла, що в Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського та Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка реалізується "пілотний проект", в рамках якого у навчальних програмах вишів враховується гендерний складник.

Нагадаємо, раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що в ЗСУ будуть готувати та злагоджувати штаби усіх рівнів за процедурами країн-членів НАТО.