В ЗСУ будуть готувати штаби усіх рівнів за процедурами країн НАТО / фото УНІАН

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що в ЗСУ будуть готувати та злагоджувати штаби усіх рівнів за процедурами країн-членів НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Муженко повідомив на зустрічі з акредитованими в Україні представниками військово-дипломатичного корпусу.

Читайте такожГенштаб ЗСУ: українська армія – це форпост безпеки євроатлантичного простору

Відео дня

«Ми запроваджуємо нову систему професійної підготовки особового складу в комплексі з підвищенням рівня матеріальної мотивації», - зазначив він.

Муженко зауважив, що в ЗСУ вдалося досягти значних успіхів в професійній підготовці на тактичному рівні завдяки переходу від кількісного принципу фахової підготовки до якісного.

За його словами, в нещодавно створених професійних школах снайперів, танкістів, операторів безпілотних літальних комплексів вдалося об’єднати теоретичні методики з практичним бойовим досвідом, отриманим на передовій.

«Разом з системою навчання змінено порядок сертифікації присвоєння кваліфікації та грошового преміювання особового складу. Такий підхід на сьогодні дає серйозний позитивний результат», - наголосив начальник Генштабу.

«Зараз ми ставимо на мету підняти рівень підготовки штабів усіх рівнів з урахуванням процедур країн НАТО. Нашим пріоритетом є підготовка та злагодження штабів оперативного та стратегічного рівня з використання систем моделювання та досвідом реальних військових операцій», - додав Муженко.