Поки подружжя АТОвців підозрюють у замаху на вбивство та незаконному поводженні зі зброєю / pravda.com.ua

Двох колишніх добровольців Владислава та Ірину Грищенків затримали за підозрою у підготовці вибуху і можуть пов’язати зі вбивством журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Про це пише «Українська правда».

Читайте такожПідривник перед вибухом пересвідчився, що в авто перебував саме Шеремет – КнязєвЗазначається, що Владислава Грищенка із позивним «Буча» затримали 24 вересня, його дружину «Пуму» – 5 листопада. Обох суд взяв під варту на час розслідування. Обох підозрюють у замаху на вбивство та незаконному поводженні зі зброєю. Справу, в якій вони фігурують, відкрили у липні 2018 року.

Відео дня

При цьому слідство може пов’язати подружжя зі справою журналіста Павла Шеремета, вбитого у Києві 2016 року. Поліцейське розслідування у справі Грищенків веде той самий слідчий, який займається розслідуванням вбивства Шеремета.

Як відомо, вибухівку під авто Шеремета закладали дві людини – чоловік приблизно 168-175 сантиметрів зросту з «іспанською» борідкою та його напарниця, яка була на 5 сантиметрів нижча. Зазначається, що подружжя Грищенків дійсно виглядає схожим на цей опис.

Як раніше повідомляв УНІАН, 6 листопада у Києві заарештували АТОшницю з позивним «Пума».