Сенцов зауважує, що у перемовинах немає нічого поганого, бо вони – краще, ніж війна / фото УНІАН

Український режисер та колишній російський політв’язень Олег Сенцов вважає, що президент Росії Володимир Путін не хоче дарувати окупований Донбас Україні, а накинути його, як нашийник.

Про це режисер розповів в інтерв’ю BBC Україна.

"…Путін не хоче його (Донбас – УНІАН) подарувати - "заберіть назад, я втомився". Це не зовсім точний образ. Він хоче накинути його на Україну як нашийник. І смикати за нього, щоб зробити з України такого собі хатнього, слухняного собаку. Але так не вийде. Наша країна - не собака. Ми слухатися нікого не будемо, а таку людину й поготів. Ми - вільний народ і самі вирішуємо свою долю", – заявив Сенцов.

Відео дня

Читайте такожСенцову особисто вручили премію імені Магнітського (фото, відео)

На думку Сенцова, повернення Донбасу на умовах Путіна нічого не дасть: будуть сепаратисти, російські війська і контроль території без контролю України.

"Де-юре це вже буде нібито Україна. Піднімуть українські прапори, вважатимуть, що це частина України, яку вона не контролюватиме. Відповідно, можна знімати санкції з Росії, говорити, що Росія все виконала, все добре, але Україна на це не йде", – додає він.

Водночас Сенцов зауважує, що у перемовинах немає нічого поганого, бо вони – краще, ніж війна.

"Якщо Зеленському вдасться повернути наших полонених і припинити бойові дії, я скажу, що у нас найкращий президент, тому що це дійсно важливе завдання. Якщо він це зробить - буде дуже добре. А успіх інтеграції Донбасу при владі Путіна - ну, це неможлива річ. Так не буде", – наголосив режисер.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна повинна продовжити термін дії закону про особливий статус Донбасу, інакше він не бачить, «про що взагалі можна говорити».