Офіс генпрокурора шукає нових прокурорів / фото УНІАН

У понеділок, 20 січня, в Офісі генерального прокурора розпочнеться прийом документів від кандидатів в межах добору на 100 вакантних посад прокурорів.

Як повідомляє прес-служба відомства, відповідний наказ генерального прокурора і оголошення вакансій було оприлюднено сьогодні, 17 січня, на сайті ОГП.

«Ми хочемо, щоб до Офісу генерального прокурора приєдналось сто прокурорів серед фахівців з-поза системи з п’ятирічним досвідом у галузі права. Сама процедура аналогічна атестації прокурорів і складається з трьох етапів – тести на знання законодавства і загальні здібності та співбесіда з практичним завданням. За результатами цих етапів буде складено рейтинг успішних кандидатів, яким ми запропонуємо пройти навчання і стажування», - повідомив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Відео дня

«Запрошуємо юристів, адвокатів, науковців, які відповідають вимогам згідно закону і готові захищати та представляти права громадян і інтереси держави, підтримувати обвинувачення в суді, здійснювати процесуальне керівництво в розслідуваннях, взяти участь в доборі», - закликав він.

Зазначається, що документи від охочих будуть прийматись до 2 лютого 2020 року включно.

В офісі генпрокурора нагадали, що, участь у доборі мають право брати особи, які мають юридичну освіту і п’ятирічний досвід роботи в галузі права та не займали посаду прокурора на день набрання чинності законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» та відповідають іншим вимогам, визначеним статтею 27 Закону України «Про прокуратуру».

Читайте такожОфіс генпрокурора почав допитувати звільнених із полону бойовиків українців

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня 2019 року набув чинності закон про реформу органів прокуратури, яким передбачено створення Офісу генерального прокурора замість Генеральної прокуратури України.

26 грудня на брифінгу Рябошапка повідомив, що з 1 тис. 339 прокурорів після проходження всіх процедур переатестації - тесту на законодавство, оцінки здібностей, перевірки на доброчесність - у ГПУ залишилось 610 прокурорів, яким запропоновано перейти до Офісу генпрокурора.

«З 2,5 тис. працівників ГПУ в новому офісі працюватимуть лише 1,5 тис.», - зауважив Рябошапка.

2 січня розпочав роботу Офіс генерального прокурора України.