У Харкові вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні \ фото УНІАН

У Харкові вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні. На акцію зібралися представники Євромайдану і громадськості. Промову виголосив отець Віктор Маринчак, настоятель храму Св. Іоанна Богослова.

Читайте такожДень Героїв Небесної Сотні: сьогодні річниця розстрілів на Майдані

«Нам важко згадувати ті страшні години, коли розстрілювали наших побратимів. Ми бачили рідних і близьких тих людей, які загинули. Ми пам'ятаємо їх, ми бачили їх тіла. Мені досі пригадується, як здивувало мене те, якими красивими вони були - навіть у труні, навіть після смертельних поранень. Тому що духовна краса долає смерть, - сказав отець Віктор. - Це люди, у яких був вишуканий розум, відточену думку, але сталева воля. Така, як сталь, яка долає все», передає 057.ua

Відео дня

Віктор Маринчак підкреслив, що досвід Майдану - це «досвід перемоги духу над усіма силами, які є ворожими волі, світлу й правді. В цій перемозі духу над ворожими силами ми подолали - хоча б частково - «голодоморний синдром - синдром страху. Я нагадаю, як ми стояли в лютий мороз на шаленому вітрі, непохитні, - тоді, коли нас оточували вороги. Тут або в Києві. Стояли і розуміли: крок назад і - прірва».

Батько одного з харківських Героїв Небесної сотні Євгена Котляра Микола Котляр під час заходу сказав: «Небесна сотня вже увійшла в історію України, і зворотного шляху вже немає».