REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу щодо ліквідації наслідків негоди на території держави повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"За даними Укравтодору, на сьогоднішній день у п'яти областях, а це Полтавська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Миколаївська і Одеська, введено часткове обмеження руху для великовантажного транспорту, вживаються заходи щодо ліквідації снігових наметів, викликаних сильним вітром", - розповів Чечоткін.

Читайте такожЧерез негоду в чотирьох областях України заборонено рух автошляхами

Відео дня

При цьому він зазначив, що "протягом 18-19 січня проведено евакуацію із снігових заметів понад 1800 автотранспортних засобів".

Допомогу було надано приблизно 3700 особам.

Аварійні бригади обленерго проводять роботи по відновленню енергопостачання у 284 населених пунктів, які були знеструмлені впродовж 18 січня. За інформацією Мінпаливенерго, до кінця сьогоднішнього дня енергопостачання у зазначених пунктах буде відновлено.

Чечоткін наголосив, що всього до ліквідації наслідків негоди на автошляхах загального користування та за межами населених пунктів задіяно 2069 осіб і 1789 одиниць техніки, і зокрема від ДСНС задіяно 719 осіб і 199 одиниць техніки, від Укравтодору - 1125 осіб і 1500 одиниць техніки, від Укренерго - 225 осіб і 83 одиниці техніки.

"Для ліквідації ускладнень погодних умов у містах і населених пунктах України залучено 25 тис 400 осіб і 3842 одиниці комунальної техніки", - підкреслив Чечоткін.