pasport.org.ua

Паспортні центри Державної міграційної служби відновили роботу після вчорашніх технічних проблем. Про це повідомляється на сайті  ДП "Документ".

pasport.org.ua

"Роботу каналів зв'язку відновлено. Усі центри «Паспортний сервіс» працюють в штатному режимі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє 112 Україна, прес-секретар ДП "Документ" Володимир Поліщук  додав, що обладнання та маршрутизатори були вилучені СБУ під час розслідування, тому було доставлено нове обладнання і маршрутизатори.

"Завдяки технічним працівникам ДП "Документ" та телекомунікаційної компанії, після того як вони всю ніч працювали, вже роботу паспортних служб і центрів надання адміністративних послуг відновлено. Людина може приїжджати в наші паспортні сервіси і оформляти або отримувати закордонні біометричні паспорти", - повідомив він.

Читайте такожБіометричні документи для виїзду за кордон отримали понад 3 мільйони українців

У той же час речник СБУ Олена Гітлянська заявила, що СБУ не здійснювала жодних дій у самій Державній міграційній службі і не могла призвести до блокування роботи видачі біометричних паспортів.

"Ми не вилучали сервісне обладнання в Державній міграційній службі. Йдеться про субпідрядника, який розробляв програмне забезпечення і залишив собі несанкціонований доступ до ресурсів ДМС. Тому був вилучений сервер тільки цього одного державного підприємства, і вплинути на роботу системи це ніяк не могло. Це витік інформації з обмеженим доступом, і йдеться тільки про обшуки та вилучення серверів цієї приватної компанії. Назву ми поки не будемо оголошувати, наразі триває слідство", - повідомила вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 квітня, Європарламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим. Сайт державного підприємства "Документ", яке займається виготовленням та видачею паспортів перестав працювати увечері 6 квітня. Було вказано, що причини зупинки роботи – технічні.

Пізніше у ДМС повідомили, що оформлення і видача біометричних документів – паспортів для виїзду за кордон та ID-паспортів – у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) та "Паспортних сервісах" на всій території України призупинили через слідчі дії СБУ