На Волині проти директора та бухгалтера підприємства, які ухилися від сплати 2,9 млн. грн. податків, порушено кримінальну справу. Їхнє підприємство виготовляло вафлі, вафельні трубочки та цукерки.

Як повідомили УНІАН в управлінні податкової міліції ДПА у Волинській області, правоохоронці з’ясували, що жодних претензій до якості солодощів у споживачів та контролюючих органів не виникло, а виробництво та реалізація солодкого товару на заводі в одному із райцентрів Волині відбувається абсолютно легально. Але, опрацювавши оперативну інформацію про можливі порушення податкового законодавства, виявлено незаконні оборудки.

Санкціонований прокуратурою обшук на підприємстві засвідчив - реальні обсяги виготовлення та реалізації вафель та цукерок значно перевищували ті, з реалізації яких сплачувалися податки. За необліковану в офіційній звітності продукцію одержувачі перераховували кошти на карткові рахунки директора фірми, або ж передавали готівку через експедиторів. Внаслідок таких операцій до бюджету не сплачено майже 1,8 млн. грн. податку на прибуток і 1,1 млн. грн. ПДВ.

Відео дня

Відтак, стосовно директора та головного бухгалтера підприємства слідчий відділ ПМ ДПА у Волинській області порушив кримінальну справу. Триває слідство.