Генеральний прокурор України Віктор ПШОНКА доручив прокуророві Києва Анатолію МЕЛЬНИКУ вивчити можливість проведення зарубіжними експертами незалежної експертизи тіла колишнього лідера Народного руха України В`ячеслава Чорновіла.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні в інтерв’ю журналістам у Києві.

За словами В.ПШОНКИ, з відповідним проханням про незалежну експертизу до нього звернувся сьогодні народний депутат Ярослав КЕНДЗЬОР.

Відео дня

«У мене сьогодні був народний депутат Ярослав КЕНДЗЬОР. Він ставив це питання для обговорення. Я доручив прокурору Києва, щоб він прийняв, обговорив цю ситуацію, ці мотивовані звернення. Я думаю, він вивчить ці обставини і розбереться», - сказав В.ПШОНКА.

На уточнююче запитання, наскільки доцільна така експертиза, генпрокурор сказав: «Я би не хотів категорично відповідати «доцільно так» чи «доцільно ні».

Як повідомляв УНІАН, В.Чорновіл загинув в автокатастрофі на шосе Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року, коли його автомобіль Toyota Corolla зіткнувся з КамАЗом, який розвертався посеред дороги. У тій аварії загинув також водій В.Чорновола.

Неодноразово висловлювалися версії, що В.Чорновіл помер не внаслідок аварії, а внаслідок інших тілесних пошкоджень, яких не знайшли одразу після загибелі політика.

На сьогодні слідчим відділом прокуратури столиці проводиться досудове слідство за фактом загибелі В.Чорновола у березні 1999 року.

2 червня цього року прес-служба прокуратури Києва поінформувала, що було проведено ексгумацію тіла В.Чорновола.