Європейський банк реконструкції і розвитку підвищив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2011 г порівняно з травневим прогнозом на 0,5 п.п. - до 5%.

Про це повідомляється на сайті ЄБРР.

«Економіка України продовжує виходити з кризи, із зростанням, обумовленим, здебільшого, внутрішнім попитом. У липні 2011 р. парламент прийняв пенсійну реформу, що має посилити держбаланс і підтримати розвиток ринку капіталу. Однак значні реформи енергетичного сектору - ключ до майбутнього траншу МВФ за програмою stand-by - як і раніше зустрічаються з політичним опором. Інфляція залишається високою, значною мірою через наслідки нещодавніх подій на глобальному ринку енергетики і підвищенням цін на продовольство», - йдеться в повідомленні банку.

Відео дня

ЄБРР залишив без змін прогноз зростання ВВП України в 2012 році на рівні 4,5%. Водночас банк підвищив прогноз інфляції на 2011 рік із 7,8% (травневий прогноз) — до 9%.

Як повідомляв УНІАН, 20 липня на засіданні Кабінету Міністрів України прем`єр-міністр Микола АЗАРОВ повідомив, що за попередніми даними, зростання ВВП в Україні за січень-червень становило 4,4%.

Довідка УНІАН. У держбюджеті на 2011 рік передбачене зростання ВВП на рівні 4,5%.