На Тернопільщині з нагоди свята Святого князя Володимира Великого у військовій частині відкрили каплицю Пресвятої Богородиці.

Як повідомив кореспонденту УНІАН представник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Василь ЛАБАЙ, каплицю на території 777-го полку матеріального забезпечення у Бережанах освятили священнослужителі двох конфесій. Участь в урочистостях взяли голова Бережанської райдержадміністрації Ярослав ТРИНЬКА, голова Бережанської райради Василь НІМКО, міський голова Бережан Володимир МУЗИЧКА, рідні військовослужбовців й працівники військової частини.

Ініціаторами спорудження святині виступила Рада сімей військовослужбовців та Рада сержантів військової частини. Втілили задум силами військової частини.

Відео дня

«Ця каплиця стане для кожної віруючої людини, яка служить у нашій військовій частині, осередком душевного спокою. Вона буде одним із важливих елементів виховання у воїнів військового обов’язку і почуття відповідального служіння Вітчизні», – зазначив під час виступу командир полку Сергій ФОРТЕЛЬНИЙ.

Він також наголосив, що ще з княжих та козацьких часів покровителькою українського війська вважалася Пресвята Богородиця, і саме тому на її честь у військовій частині споруджено цю каплицю.

«Колись захисту у Діви Марії просили наші славні земляки – князь Василько ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ, засновник запорізького козацтва Дмитро БАЙДА-ВИШНИВЕЦЬКИЙ, Северин НАЛИВАЙКО. Теперішнє покоління захисників Вітчизни, йдучи на військову службу, також проситимуть у Діви Марії, щоби вона покрила їх своїм омофором», – сказав командир полку.