Найближчим часом на розгляд Верховної Ради України будуть запропоновані зміни до держбюджету щодо виділення коштів на фінансування Єдиного державного реєстру. Про це під час засідання парламентського Комітету з питань промисловості та регуляторної політики і підприємництва повідомила його голова Наталія КОРОЛЕВСЬКА.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі голови комітету.

«Ми обов’язково підготуємо та подамо пропозиції по внесенню змін до бюджету щодо утримання Держреєстру. Наше з вами завдання - йти шляхом максимального скорочення платних адміністративних послуг, аби ліквідувати зайві перешкоди для підприємців», - заявила Н.КОРОЛЕВСЬКА.

Відео дня

Також, під час засідання комітету, одноголосним рішенням було затверджено та відправлено на перше читання у парламенті законопроект (№9058), автором якого є Н.КОРОЛЕВСЬКА. Даним нормативним актом пропонується скасувати плату за одержання витягу та довідки з Єдиного державного реєстру.

У ході обговорення, голова комітету нагадала, що даний законопроект виноситься на розгляд Верховної Ради повторно. «Зараз я була вимушена ще раз його зареєструвати. Ви чули позицію Президента про необхідність скорочення адміністративних послуг, це означає, що даний законопроект надзвичайно актуальний», - додала Н.КОРОЛЕВСЬКА.

Крім того, рішенням комітету було затверджено законопроект Н.КОРОЛЕВСЬКОЇ (№9063) щодо скасування видачі копії ліцензії. «Отримання копії ліцензії сьогодні є неймовірно складною та ще й платною процедурою. Тому ми підготували даний законопроект і сподіваємось на його підтримку в парламенті. Отримання копії ліцензії є виключно перепоною на шляху розвитку економіки країни і ніяких корисних функцій вона не виконує», - наголосила Н.КОРОЛЕВСЬКА.

За інформацією прес-служби, також на засіданні було затверджено план роботи Комітету на період дев’ятої сесії ВР (вересень 2011 року – січень 2012 року) та відправлені на перше читання такі законопроекти: проект закону про внесення зміни до Закону України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" (№ 8791), поданий КМУ; проект закону про саморегулювальні організації (№ 9015), поданий Н.КОРОЛЕВСЬКОЮ; урядові проекти закону про внесення змін до деяких законів України (№9022) та про внесення змін до деяких законів України щодо відміни реєстрації декларації виробника про відповідність (№9029); проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" (№9032), поданий Н.КОРОЛЕВСЬКОЮ; урядовий проект закону про внесення змін до Закону України "Про космічну діяльність" (№9036); проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо заявницького принципу державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців (№9048), поданий Н.КОРОЛЕВСЬКОЮ; проект закону про внесення змін до статті 20 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (№9056), поданий КМУ.