Кабінет міністрів України має намір подати на розгляд Верховної Ради новий варіант законопроекту «Про вищу освіту».

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив учора прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ за підсумками наради із студентськими організаціями і представниками вищих навчальних закладів щодо підготовки законопроекту про вищу освіту.

За словами прем`єра, робоча група, яка готує законопроект, повинна протягом двох тижнів підготувати нову редакцію законопроекту і врахувати зауваження студентських організацій, юристів, підключити до роботи на цьому етапі представників Міністерства освіти і науки, молоді і спорту.

Відео дня

«Який порядок я пропоную: ми обов`язково підключимо Міністерство освіти, щоб вже на цьому етапі міністерство підключилося і професійно відпрацювало всі ті питання, не змінюючи ідеологію і концепцію закону. Потім ми за процедурою повинні винести цей законопроект на уряд, і уряд повинен прийняти рішення. Він приймає рішення направляти (законопроект – УНІАН), і уряд повинен прийняти рішення відкликати попередній варіант і натомість надіслати вже цей допрацьований законопроект», - сказав М.АЗАРОВ.

Водночас він висловив думку, що законопроект про вищу освіту повинен бути прийнятий парламентом якнайшвидше, і, на думку прем`єра, повинен набрати чинності вже з 1 вересня 2012 року.