Співробітники МНС на пожежному автомобілі

Як повідомили УНІАН у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, протягом доби у місті відкачано 12 тис. 784 куб. м води, до робіт залучено 20 рятувальників та 5 одиниць насосного обладнання.

Зокрема, підрозділи Головного управління ДСНС України у м. Києві та підрозділи, залучені від Головного управління ДСНС у Луганській області, вже четвертий день відкачують воду на вулиці Ватутіна (Жуляни).

Силами Державної пожежно-рятувальної частини №19 міста Києва здійснюється відкачування води у провулку Зимовому біля ринку Троєщина. Особовий склад та техніка ДПРЧ №16 задіяні до відкачування води на вулицях Колочевська та Сновська.

Відео дня

”За допомогою насосних станції та мотопомп проводилася безперебійна відкачка талої та дощової води. Усі рятувальники, які працюють на місцях, починаючи з 1 квітня, забезпечені усією необхідної спецтехнікою та знаряддям”, - запевнили в ДСНС.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня КМДА визначила місця можливих підтоплень повеневими водами у різних районах міста, близько 240 будівель знаходяться на територіях, яким загрожує підтоплення.

За даними ДСНС, на сьогодні внаслідок опадів і танення снігу спостерігається підйом грунтових вод та часткове затоплення територій, господарських та житлових будинків у 188 населених пунктах у Вінницькій, Волинській, Хмельницький, Житомирський, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавський, Чернівецький, Чернігівській областях та Києві.

З метою надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях залучаються рятувальники.