У Чернівцях батьки школярів вчергове зібрались на мітинг під ОДА / фото УНІАН

У Чернівцях сьогодні близько 200 батьків учнів зібралися під приміщенням обласної державної адміністрації на мітинг проти дистанційного навчання у школах регіону, де встановлено «червону» карантинну зону.

Читайте також1 вересня у "червоній" зоні. Знайомство через Zoom та "домашка" на ViberЯк передає кореспондент УНІАН, на пікеті батьки школярів з плакатами вимагають відновити навчальний процес у школах, дитсадках та інших навчальних закладах.

До пікетувальників вийшов голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Посадовець закликав учасників мітингу з розумінням поставитись до карантинних обмежень у школах. Також він додав, що ніхто незадоволений дистанційним навчанням, бо воно не може повністю замінити нормальний навчальний процес.

Разом з тим голова ОДА зауважив, що Україна є правовою державою, де «постанови уряду мають найвищу силу».

«І попри наші небажання і несприйняття, ми мусимо дотримуватися цих обмежень», – сказав Осачук.

За словами посадовця, сьогодні він мав розмову з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, під час якої пропонував пом’якшити карантинні обмеження у «червоній» зоні. Очільник ОДА додав, що мають працювати спортивні школи і спортивні центри, адже це – «місця, де люди дбають про своє здоров’я та зміцнюють його».

Батьки вимагають скасувати дистанційну форму навчання у школах / фото УНІАН

Осачук зазначив, що його розмова зі Шмигалем також стосувалась і роботи навчальних закладів в умовах «червоної» зони. Проте мітингувальники почали перекрикувати чиновника вигуками «Ганьба», не давши йому можливості завершити свою репліку.

Згодом один з учасників мітингу спробував відібрати у Осачука мікрофон, на що той сказав, що має завершити своє звернення до пікетувальників. Проте після того, як вигуки людей продовжувались, Осачук покинув місце проведення мітингу, повернувшись до приміщення ОДА.

Ситуація у регіонах Чернівецької області, що перебувають у «червоній» карантинній зоні

  • Наразі у Чернівецькій області «червона» зона, яка передбачає найбільш суворі обмеження, діє у Чернівцях, Вижницькому, Глибоцькому, Заставнівському, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах. У вказаних регіонах усі школи переведені на дистанційний режим роботи.
  • У Чернівцях місцеві жителі неодноразово влаштовували акції протесту проти карантинних обмежень, які були запроваджені після входження міста до «червоної» зони.

  • Зокрема, 7 вересня близько 100 громадян взяли участь у пікеті під приміщенням ОДА з вимогою скасувати дистанційне навчання у школах регіону та перейти до очної форми.

  • Станом на ранок 9 вересня у Чернівецькій області зафіксовано 11581 випадок коронавірусу. Одужали 6779 людей, 301 – померла. За минулу добу в регіоні виявили 150 випадків COVID-19.