false

У Харкова з'явилася нова карнавальна традиція - студенти і школярі влаштували святкову ходу в центрі міста, приурочену до Дня знань.

"Вчитися в Харкові - це завжди весело, - сказав керівник Харкова Ігор Терехов перед початком карнавалу. - Я радий бачити, як наші діти у святковій атмосфері відкривають новий навчальний рік. Хочу побажати їм продовжувати в тому ж дусі. Творчо, з натхненням, з внутрішньою свободою".

Дві тисячі школярів і студентів в найяскравіших костюмах пройшли вулицями міста, показали театральні постановки, взяли участь у флешмобах – в цілому, провели справжнісінький творчий парад і своєрідне змагання між навчальними закладами Харкова.

"Цей особливий день просто не має права бути нудною і офіціозною "обязалівкою". Особливо для тих, хто сьогодні вперше сідає за шкільну парту або починає студентське життя. Адже у них відкривається новий етап - класний і надихаючий. Думаю, інші міста теж захочуть наслідувати приклад Харкова. Цим карнавалом ми починаємо нову прекрасну традицію", - сказав Ігор Терехов, вітаючи учнів і батьків з Днем знань.

По закінченню карнавалу повинен відбудутися також концерт з виступом групи KAZKA і святковий феєрверк.