Підозрюваного затримала іспанська поліція / фото REUTERS

Іспанська поліція затримала чоловіка за підозрою в причетності до вбивства не менше двох силовиків під час протестів на Майдані в 2013 році. Українські правоохоронні органи оголошували його в міжнародний розшук.

Читайте такожПрезидент разом з дружиною вшанував подвиг Героїв Небесної сотні (фото, відео)Про це йдеться в повідомленні на сайті іспанської поліції. Повідомляється, що розслідування в Іспанії почалося в квітні 2020 року, коли через іспанського аташе в Україні стало відомо, що підозрюваний може переховуватися в місті Пусоль.

За даними поліції, він постійно переїжджав, деякий час проводив у Барселоні, Мадриді та Валенсії. Крім того, часто міняв місце проживання в самому Пусолі. Пізніше стало відомо, що він протягом декількох тижнів проживав в ізольованій хатині. Поліцейські встановили пристрій стеження, після чого арештували чоловіка під час походу в кафетерій, передає РБК-Україна.

Також іспанське слідство зазначає, що чоловіка розшукували за вбивство двох поліцейських на Майдані в Києві. При цьому наголошується, що у нього під час акцій протесту була при собі гвинтівка і близько 60 патронів, а українська влада не знає точну кількість силовиків, які були поранені або загинули в результаті дій цього чоловіка.

Вас також можуть зацікавити новини