Фото Facebook Ягудина

Всього в ніч на 18 лютого в твіттері Ягудіна з'явилися три записи. Спочатку олімпійський чемпіон 2002 року написав: «Вчора вже надійшов телефонний дзвінок, розмовляв у тому числі з Яною, як мені представилися!!!! Були погрози життя мені і моїй родині!!!!!!!!» Потім послідувала запис: «Бєспрєдєл триває!!! Якщо зі мною чи з ким із моєї сім'ї щось станеться, звинувачуйте Яну і Женю та їх оточення!!!!» Потім Ягудін написав, що він сподівається, що йому погрожували «просто хворі люди», а «не вони», повідомляє Лента.ру. 

Рудковська минулої ночі написала у своєму твіттері, що Ягудін став жертвою телефонного розіграшу, причому ця запис зроблено на чотири години раніше, ніж повідомлення про погрози в твіттері Ягудіна. «Ще мені сказали, що пана Ягудіна сьогодні пранки розіграли, а він думав, що це я йому з погрозами дзвонила!) Ех, Олексію, Льоша!!!!)» - написала Рудковська.

Плющенко на Олімпіаді в Сочі завоював золото командного турніру. У короткій програмі він зайняв друге місце, а у довільній - перше. Потім він знявся з індивідуальних змагань. Перед короткою програмою фігурист вийшов на розминку, але від виступу відмовився, пославшись на травму спини.

Читайте такожПлющенко спростував свої слова про тиск чиновників під час Олімпіади

Після зняття Плющенко з змагань Ягудін виступив з кількома заявами, зміст яких зводився до того, що в командному турнірі Плющенко переміг не найсильніших суперників, а з-за його відмови від виступів в індивідуальних змаганнях постраждали запасні збірної Росії - Максим Ковтун і Сергій Воронов.

Найгучніші заяву Ягудін зробив в інтерв'ю «Советскому спорту». Зокрема, він сказав, що у Плющенка і його команди «була лише одна мета - виграти завдяки іншим». «В результаті платники податків забезпечили йому всю підготовку, приїхали люди і, між іншим, заплатили величезні гроші за квиток, а в підсумку що вони побачили? Женя помахав їм і просто пішов», - додав фігурист.

Читайте такожПлющенко звинуватив чиновників у примусі до виступу в Сочі, в Федерації все спростовують

З приводу цих заяв Ягудіна Рудковська написала в твіттері наступне: «Хочеться побажати пану Ягудіну, коли він робить якісь офіційні заяви, думати головою, все-таки вже дорослий хлопчик!»

Ягудін і Плющенко довгий час були принциповими суперниками на льоду. Пік протистояння припав на Олімпіаду-2002 у Солт-Лейк-Сіті, де Олексій зайняв перше місце, а Євген - друге. Після цього Ягудін на зимових Іграх не виступав. Плющенко став чемпіоном Турина-2006, срібним призером Ванкувера-2010 і переможцем командного турніру Сочі-2014.