В Україні планують взятися за розвиток туризму / фото УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зобов’язав голів обласних держадміністрацій протягом тижня підготувати концепцію розвитку внутрішнього туризму у своїх регіонах.

Про це він заявив під час селекторної наради з головами ОДА щодо питань розвитку туризму, повідомляє прес-служба ОП.

«Ми хочемо щоб українці, не маючи можливості цього року поїхати за кордон, почали мандрувати нашою мальовничою країною», – сказав Єрмак.

Відео дня

Читайте такожПосол розповів, коли можна чекати на повноцінне відновлення транспортного сполучення з Польщею

Зокрема, він запропонував визначити в кожній області по три-п’ять «туристичних магнітів» – найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення. На основі цих пропозицій планується розробити загальнодержавну програму розвитку туризму в Україні та відповідні регіональні програми як її складові. Завдання в межах цієї програми мають реалізуватися впродовж трьох-чотирьох років та в подальші роки.

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів своєю чергою зауважила, що, крім переліку туристично привабливих локацій регіону, місцева влада має розробити тури на три, п'ять і 10 днів, а також передбачити, як доїхати до того чи іншого туристичного об’єкта.

«Ми готові співпрацювати з місцевою владою, якщо ще треба щось покращити: десь не вистачає пару кілометрів хорошої дороги, десь треба прибрати якийсь страшний ринок, який псує враження. Для того, щоб ці локації стали більш цікавими для туристів», – сказала вона.

Крім того, керівництву областей запропоновано звернути увагу на подієвий туризм. Зокрема, слід визначити в кожній з областей 5-10 найбільш цікавих подій культурного життя регіону й просувати їх як одно-дводенні тури.

Крім того, на нараді порушувалося питання підтримки підприємств, задіяних у туристичній галузі, щоб вони надавали більш якісні послуги.

У підсумку Єрмак закликав усіх діяти дуже швидко для ухвалення необхідних рішень та відповідних законів щодо туристичної галузі, щоб не втратити нинішній туристичний сезон.