В Україні понад 225 тисяч осіб отримали статус учасника бойових дій / фото УНІАН

Статус учасника бойових дій з початку російської збройної агресії отримали 255,090 тис. військовослужбовців та працівників Збройних сил України — учасників Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Читайте такожПорошенко розповів, скільки українських військових загинуло за час російської агресії

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України, полковник Дмитро Гуцуляк.

Відео дня

Він також додав, що з метою вшанування кращих захисників України продовжується нагородження державними нагородами та заохочувальними відзнаками Міноборони військовослужбовців та працівників ЗСУ.

«За інформацією Департаменту кадрової політики Міноборони України, з початку 2019 року, станом на 20 лютого, за зразкове та професійне виконання обов’язків державними нагородами нагороджено 116 та заохочувальними відомчими відзнаками — 1145 військовослужбовців та працівників ЗС України», - сказав Гуцуляк.

Як повідомляв УНІАН, 28 грудня 2018 року віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що статус учасника бойових дій вже отримали близько 7 тисяч жінок-військовослужбовців.