Доба на Донбасі минула для українських військових неспокійно / фото facebook.com/theministryofdefence.ua

Протягом минулої доби, 2 березня, російські окупаційні війська сім разів відкривали вогонь по позиціях українских сил. В результаті обстрілів один український військовий був поранений.

Читайте такожРосія продає крадене в ОРДЛО вугілля Туреччині та країнам ЄС – МінТОТ

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, бойовики тричі застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Українські військові відповіли на ворожий вогонь застосуванням усіх чергових вогневих засобів.

Відео дня

За даними розвідки, 2 березня одного окупанта було ліквідовано та одного поранено. Крім того, знищено одну одиницю військової техніки противника.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв опорні пункти ЗСУ:

двічі, з мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі населеного пункту лебединське;

- з мінометів калібру 120 мм – поблизу села водяне;

з автоматичних станкових гранатометів – у районі населеного пункту верхньоторецьке;

- з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – біля селища піски;

зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі населеного пункту Павлопіль.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "північ" окупанти обстріляли позицію підрозділу ос у районі населеного пункту Травневе з автоматичних станкових гранатометів.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції сил ос у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "північ" поблизу населених пунктів Новозванівка та Золоте-4 з мінометів калібру 120 мм, витративши 30 мін. Втрат серед особового складу немає.

Раніше повідомлялось, що майже 40 тисяч представників незаконних збройних формувань в ОРДЛО організаційно включені до Південного федерального військового округу РФ.