Ілюстрація REUTERS

Бойовику "ДНР", затриманому під час бойового зіткнення у зоні проведення операції Об’єднаних сил, повідомлено про підозру в участі у діяльності терористичної організації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Донецької області, бойовику повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Читайте такожСпецслужба затримала "екс-міністра ДНР", який розповів про розкрадання бойовиками бюджету Росії (відео)

Відео дня

Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2014 року чоловік після проходження спеціальної бойової підготовки ніс "службу" на блокпосту терористів, розташованому у Горлівці, а також брав участь в охороні військової техніки та обстрілах позицій Збройних сил України з установок "Град" та "Гвоздика".

Зокрема, у 2015 році чоловік виконував бойові завдання, перебуваючи спочатку в складі 2-го мотострілкового батальйону, що розташовувався у м. Єнакієве, а згодом виконував обов’язки старшого навідника міномету в складі однієї з мотострілкових бригад "ДНР" у районі м. Вуглегірська.

27 січня 2020 року під час бойового зіткнення ДРГ терористів з силами ЗСУ в районі м. Красногорівки чоловіка було затримано.

Досудове розслідування триває. Проводяться першочергові процесуальні та слідчі (розшукові) дії.

Як повідомляв УНІАН, 27 січня група розвідників захопила в полон бойовика російсько-окупаційних військ. У затриманого 1991 року народження було вилучено військовий квиток так званої "ДНР".

За словами найманця, він діяв у складі диверсійно-розвідувальної групи, яка мала на меті викриття позицій, спостережних постів та вогневих точок підрозділів Об’єднаних сил.

Під час висування з своїх позицій та перетину лінії зіткнення він підірвався на мінному загородженні, встановленому самими ж окупантами. Інші члени ДРГ залишили пораненого й повернулися на свої позиції. Українські військовослужбовці надали затриманому окупанту, який дістав чисельні мінно-вибухові поранення, необхідну медичну допомогу та доправили до військового госпіталю.